Liiketoiminnan ammattitutkinto 150 osp

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Digitaalinen markkinointi

Sasky Huittinen

Olen valmistunut Saskysta 7.4.2020. Liiketoiminnan ammattitutkinto sisälsi mm. myyntiä, markkinointiviestintää, brändin rakentamista, palvelumuotoilua, sisällöntuottamista, markkinointia, mainosten tekoa, visuaalista suunnittelua, segmentointia, sosiaalisen median markkinointikanavat, hakukoneoptimointia sekä analytiikkaa ja hieman koodausta.

mainostoimisto wilddreamdesign.fi liiketoiminnan ammattitutkinto sasky valmistunut koulutus markkinointiviestintä digitaalinen markkinointi ©WILDDREAM Design

Myös talousmatematiikka kuului opintoihin. Lisäksi opiskelu sisälsi assintentin ja yrittäjän opintoja.

Messut ja näyttelyt ja tapahtumat kuuluivat yhtenä osana opiskeluihin ja niihin liittyi tietenkin suunnittelu- ja somistusopinnot.

Koulutukseen kuului myös blogit ja kotisivut sekä niiden luominen ja ylläpito.

Myös monet sometilit käytiin koulutuksessa läpi sekä Googlen ja Facebookin markkinointi mahdollisuudet.

projektinhallinta kaavio markkinointi ©WILDDREAM Design

Paljon oli myös suunnittelutyöharjoituksia, kuten mainoskampanjan suunnittelua alusta loppuun.

Digitaalinen suunnittelu- ja markkinointi sekä some olivat vahvasti läsnä kaikessa koulutuksen aikana.

Koulutuksessa käytiin läpi monia suunnitteluohjelmia, sillä DESIGN on hyvin tärkeää tällä alalla ja se sisältyy tärkeänä osana jokaista työtä.

Värien merkitys suunnittelussa sekä tämän alan kaikissa töissä on hyvin tärkeässä asemassa. Muotojen, fontien ja valokuvien valinta sekä merkitys kuuluivat luonnollisena osana koulutukseen.

sisällöntuotanto mainostoimisto wilddreamdesign.fi värien merkitys suunnittelussa värit blogi ©WILDDREAM Design

Valokuvausta, kuvien muokkausta ja videoiden tekoa käytiin läpi hieman myöskin.

Asiakaspalvelu oli hyvin suuressa roolissa opinnoissa, sillä asiakaspalvelu kuuluu isona osana suunnittelu- ja markkinointitöihin.

Työharjoittelun olen suorittanut Huittisten Artemiiassa, jossa suoritin hyväksytysti läpi asiakaspalvelunäytön. Kirjallisen osuuden näyttötyöstä tein Power Point-ohjelmalla.

mainostoimisto wilddreamdesign.fi tuotekuvaus koulutus opiskelu valmistunut saskysta ©WILDDREAM Design
Tuotekuvaus -ja somistusharjoitus työharjoittelussa Artemiiassa 2019 © WILDDREAM Design

Työharjoittelussa sain lisää kokemusta somistuksesta, stailauksesta, näyteikkunoiden tekemisestä, tuotekuvauksesta ja kuvaussession suunnittelusta, mainoskampanjoista, asiakaspalvelusta. Artemiia on lahjatavaraa, kenkiä sekä muotia myyvä kivijalkayritys Huittisissa. 

Muoti-ala on mukaansa tempaavaa ja vauhdikasta. Pidän erityisesti muodista, työpäivien vaihtelusta, alan haasteista, asiakaspalvelusta, stailauksesta ja somistuksesta sekä kaikesta kauniista, mikä alaan liittyy.

mainostoimisto wilddreamdesign.fi stailaus harjoitus artemiia huittinen koulutus näyteikkuna valmistunut saskysta blogi©WILDDREAM Design
Näyteikkuna työharjoittelussa. Kukkahousut, toppi ja laukku. Stailaus ja kuva © WILDDREAM Design

Projektinhallinnan ja markkinointiviestinnän näyttötyönä aloitin kevytyrittäjänä.

Tein kaikki asiaan kuuluvat kirjalliset suunnitelmat Power Point-ohjelmalla, suunnittelin logoja, sloganit, mainosmateriaalia sekä omat kotisivut ja tein yritykselle sosiaalisen median markkinointikanaviin sometilejä ja mainoksia.

tietoja ohjeet sopimukset some mainostoimisto wilddreamdesign.fi logo markkinointi suunnittelu kotisivut ©WILDDREAM Design

WILDDREAM Designin kotisivut ovat näyttötyöstä paranneltu versio eli kaikki meni uusiksi, koska halusin erilaisen visuaalisen ilmeen sekä lisää erilaisia toimintoja sivuilleni.

Lisäksi olen halunnut panostaa myös hakukoneoptimointiin lisää ja opiskellut itsenäisesti lisää siitä. Kotisivuja onkin hyvä päivittää hieman silloin tällöin. Hakukoneoptimointi on kuitenkin jatkuvaa työtä eli sitä saa tehdä lisää jatkossakin.

Olen kiinnostunut kouluttamaan itseäni lisää, varsinkin graafisen suunnittelun opinnot kiinnostavat. Itsenäisesti opiskelen suunnittelua ja markkinointia jatkuvasti lisää lukemalla alan julkaisuja ja materiaaleja sekä testaamalla erilaisia työskentelytapoja.

SASKY:n koulutus oli mielestäni hyvin monipuolinen ja mielenkiintoinen.

-Niina-

Samankaltaiset artikkelit